Robuust stoofpotje met dronken appeltjes

rosbief-rozemarijnaardappelenIngrediënten

      • 1 kg runderrosbief
      • 50 gram boter
      • 8 vastkokende aardappelen
      • 3 takjes rozemarijn
      • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
      • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

verwarm de over voor op 180°C, verhit de boter in een braadslee en bak de rosbief van Blaarkoprund op hoog vuur rondom bruin, bestrooi het vlees met zout en peper, zet de braadslee in de oven en laat het vlees 20 minuten braden, steek een vleesthermometer in het midden van de rosbief om de gaarheid te controleren, Schil de aardappelen en snijd ze in vieren, haal de rozemarijnblaadjes van de takjes, meng de aardappelen met de rozemarijn, knoflook en olie en voeg zout naar smaak toe, lepel het braadvet over de rosbief en leg de aardappelpartjes naast het vlees, laat de braadslee nog 40 minuten in de oven staan, schep de aardappel tussentijds 2 keer om, wanneer de vleesthermometer 55°C aangeeft is het vlees klaar.

Serveertip

serveer de runderrosbief in plakken van ongeveer 1 cm met een frisse salade,
een klassieke saus bij rosbief is Bearnaisesaus.

©2018 NatuurBoeren - Hart voor biodiversiteit