Robuust stoofpotje met dronken appeltjes

dronken appels

  • 4 personen
  • bereiding: 15 min.
  • 2 uur stoven

Ingrediënten

  • 600g  Rundvlees, hacheevlees of riblappen
  • 1 elstar appel
  • 4 uien
  • flesje Premium Blond bier (300ml, Grolsch)
  • 150 ml runderbouillon
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagel zout en peper

Bereiding

Pel de uien en snipper ze fijn.
Kruid Rundvlees met zout en peper. Verhit de boter in de pan en bak het vlees op hoog
vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de uien en suiker toe en fruit op
middelhoog vuur 3 min. mee. Strooi de bloem over het vlees en
verwarm 2 min. op zacht vuur. Schenk het bier en de bouillon over het
vlees. Steek de kruidnagel in de laurierblaadjes en voeg met de balsamico
azijn aan het vlees toe. Stoof het Rundvlees in 2 uur gaar. Schil
de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in 12 partjes. Stoof de
appelpartjes de laatste 15 minuten met het stoofpotje mee. Verwijder
de laurierblaadjes en kruidnagel uit het
stoofpotje en breng het stoofpotje
op smaak met zout en peper.

Lekker met aardappelpuree en rodekool!

©2018 NatuurBoeren - Hart voor biodiversiteit