U vindt ons in de natuur

 

“Als stichting zetten wij ons in voor een lekker stuk vlees met behoud van natuur, landschap en Oud-Hollandse runderrassen. De zorg voor de dieren, de variatie aan grassen en kruiden, de gematigde bemesting, dat alles proef je terug in onze producten.”

Wij werken volgens de biologische richtlijnen en zijn gecertificeerd met een biologische keurmerk en het Beter Leven keurmerk. Wij hanteren extra maatregelen voor het behoud van natuur en landschap en ten minste 25% van onze grond bestaat uit natuurgrond en/of landschapselementen. In veel gevallen beheren wij dat samen met natuurorganisaties zoals bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, provinciale Landschappen maar soms ook met particulieren.

Visie en missie

 

“Biologische veehouderij in combinatie met natuurbeheer wordt in de toekomst een volwassen en gezonde markt. Met een gezond bedrijfsresultaat en eerlijke producten.”

 

Onze missie is dat wij willen laten zien dat je ook goed kunt boeren met meer variatie aan planten en dieren, en dat je daardoor producten krijgt met veel meer smaak. Dit doen wij door het vermarkten van onderscheidende biologisch producten in verschillende productgroepen (zuivel, kaas, vlees, etc) onder het merk NatuurBoeren. Het onderscheidend vermogen ligt in de oorsprong van onze grondstoffen. Natuurgebieden in combinatie met biologische veehouderij van Oud-Hollandse runderrassen.

 

Onze leden

 

“Er staan vele zelfstandige ondernemers achter het merk NatuurBoeren Hart voor Biodiversiteit.”

De leden worden jaarlijks gecontroleerd door Skal. Ten eerste of de veehouder nog werkt volgens de regels voor Skal/Biologisch, ten tweede  zal een NatuurBoer aanvullend worden gecontroleerd of zij nog voldoen aan de voorwaarden van een NatuurBoer zoals de Stichting deze heeft opgesteld. Binnenkort treft u hier een volledige lijst van aangesloten NatuurBoeren.

 

©2018 NatuurBoeren - Hart voor biodiversiteit